HTML

kis magyar fociláz - tippmix sirámok

A létbizonytalanság hatására egy ifjú, egyébként lelkiismeretes apa izzadságosan azzal kísérletezik, hogy hogyan tudná becsületes módon, sportfogadásból eltartani drága családját.

Újévi fogadalmak helyett

2010.01.10. 15:59 kismagyarfocilaz


Január 10. I. Ez itt az újévi fogadalmak helye lenne. (De nem fogadkozunk.)
(A teljesség mint igény, itt nem játszik, a fogadalmak bővíthetők.)

1. „Szólt a holló: Soha már!” (Edgar Allan Poe)
Spanyol kupára, a Copa del Rey-re (labdarúgás) többé nem fogadunk. A lottóval egyenértékű, vaktában való össze-vissza vagdalkozás. Kimenetelét illetően csak az nem kétséges, hogy úgyis bukta lesz. (Zárójelben egyetlen kérdésem önmagamhoz: ha egyszer ezt már hetek óta tudom, akkor mi a fenének tettem meg egyesre a Barca azon januári meccsét, amire Freca is utal az agyalásokban?)

2. „Ez jó mulatság, férfimunka!” (Vörösmarty Mihály)
Az FA kupa küzdelmeire fogadhatunk, bármikor, a tippek kidolgozása során csak azt nem szabad szem elől téveszteni, hogy a Spanyol kupával szemben itt minden egyes párosítás – legalább az egyik, de általában mindkét tagja számára – a futball vb döntővel felérő értékű. Az lehet, hogy a sztárcsapat nem az első csapatával áll ki, de hogy a hatezer lakosú, hatezres stadionnal büszkélkedő Nowhereshedden Athletic FC számára élet-halál a meccs, az biztos.
Fontos tapasztalat a Ketterling-Leeds párosítás. Az első mérkőzés: Ketterling-Leeds 1-1. Az újrajátszáson tippmixen mentem hazai egyesre is, sőt, handycappal is rámentem, hogy szétverik a Ketterlinget. A végeredmény 1-1 lett, a hosszabbítás után 5-1.

3. „Lillák, Isten véletek.” (Csokonai Vitéz Mihály)
Kosárlabda Európa Kupa meg Euró Liga. Biztos lehet ezen is nyerni, de nem egy 1,10-es szorzójú alatt mérkőzés elbukása után lehetőleg hagyjuk meg másoknak ezt a műfajt. (Az Unicajáról nem is beszélve, arról lásd alább, az üzenőfalas agyalásokat.) És egyáltalán, azok az 1,10 alatt oddszok néha valóban negyvenpontos különbségű végeredményeket takarnak, de legalább ugyanannyi alkalommal meg vérrel, verítékkel és könnyekkel elkerült hosszabbításokat, sőt, legszörnyűbb rémálmainkat valóra váltva egyenesen hosszabbításba torkollnak.

4. „Szegény atyánk! ha ő ugy nem bizik
Az emberekben: jégre nem viszik.
Mert ő becsűletes lelkű, igaz;
Azt gondolá, hogy minden ember (CSAPAT. VM.) az.”
(Petőfi Sándor)

A negyedik pontban nevesítsünk néhány főbűnöst a jégkorong világából, aki szemmel láthatóan ránk utazik, ami átverésünkben találja meg örömét, élete értelmét:
Jokerit Helsinki, Avangard Omszk. A Jokeritnek – ahogy lejjebb már erre utaltunk is, maga a – Tippmix sirám Képgalériában elrettentésül be is mutatott – címere is jelzi: vigyázat, csalok. Az Omszk ugyanakkor nem biztos, hogy többet bundázik az orosz (helyesbítek: keleti) átlagnál, valószínűleg egyszerűen nekem nem volt velük szerencsém. Egyszóval a Jokerit és az Omszk meccseit kerülnöm tanácsos. E két csapat eredményeit tekintve ugyanis természetfeletti képességnek vagyok birtokában: ha H-ra játszom, akkor x vagy 2, ha x-re, akkor 1 vagy 2, és így tovább. Felesleges volna pénzt rákölteni a bizonyítási eljárásra, de meggyőződésem, hogy ha valamilyen variációban megjátszanám a Jokerit illetve az Omszk meccsét háromesélyre, akkor – ahogy pár hete Düsseldorfban – nemes egyszerűséggel megrepedne a jég, és nem fejeznék be a meccset.

5. „Régi dicsőségük, hol késel az éji homályban.” (Vörösmarty Mihály)
Attól, hogy egy csapat tavaly nagyon jó volt, nem biztos, hogy az idén is jó. Gondolok itt például a finn JYP-re meg az Espoo Blues-ra. Persze, tavaly taroltak ezek a csapatok, idén ősszel viszont nem. Ilyenkor talán nem azt kéne várni, közben a pénzt nyomkodva rájuk, hogy most-már előbb utóbb csak beindul a nagy föltámadás, hanem minimum valami finn levelező partnert felkajtatni valami közösségi portálon, és konkrétan megtudakolni tőle, hogy ezzel a két csapattal mi a frász van. Tényleg csak kiengedtek egy kicsit a fiúk a tavaly idény befejezte után, vagy itt voltaképpen már eladtak mindenkit, már ifik mennek ki a jégre, és voltaképpen Armaggedon előtti állapotban leledzik a klub.

6. „Hé várj, én kimaradtam a szerelemből!”(Fan-Fan)
Azért nem szabad tippelni, mert valamiből nem akarsz kimaradni. Számtalan olyan meccs van a kínálatban, amelyre első ránézésre azt mondom, jó, tudom, ismerem a csapatokat, valamelyiket tán még kedvelem is, és éppen emiatt a tippből az első körben kizárom, még a másodikban is, hogy aztán harmadik nekifutásra mégis ott égtelenkedjen valamelyik – később persze bukott - szelvényen, hogy Manchester United-Leeds United H. Pedig tudjuk, hogy örökrangadó, tehát hiába a két osztály különbség, itt akármi lehet. Ráadásul a Leedsnek szurkolunk. (A szurkolás eleve problematikussá tesz bármilyen fogadást.) Aztán végül az egyéb meccseken való tipródás után azért húztuk be mégis az egyest, mert milyen hülye érzés lenne este elkönyvelni, hogy na tessék, be voltunk gyulladva a Leedstől, aztán milyen simán három-null lett. És persze nem az lett, hanem a Leeds nyert egy nullra, ráadásul a meccset is láttam, és ahogy telt az idő, úgy nőtt bennem a lelkesedés, (anyáméknál ott van a Leeds sál is), és hagytam már a francba a hülye totót – amúgy is csak egy 400 forintos ¾-est csesztem el), és az utolsó húsz percet már állva, kezeket tördelve szurkoltam végig, ahogy ott, az Old Traffordon a fehér, kék sárga címeres sapkás vendég CROWD.)
Egyáltalán, az embert semmilyen kötődés ne vezesse. Ne tippeljen olyan csapatra, akinek szurkol (KTE, Wolverhampton), de egyetlen más város csapatára se, mert esetleg az iránt bármilyen, akár csak képzelt kötődése van. (Mert egyszer látta ott a tengert – Nantes, mert az Heinrich Böll városa – Köln, mert ott temették el Joseph Conrad-ot – Rochester, ha jól emlékszem, mert 91 táján hogy elintézte a Crvena Zvezda idegenben a Bayernt, mert rögtön a Svejk első oldalain felbukkan, - Ceske Budejovice. Sőt, a Svejknek eme kontextusban való puszta felemlítése máris fokozottabb óvatosságra kellene, hogy intsen.
És egyáltalán: ha első nekifutásra egy meccsel kapcsolatban bármilyen okból úgy éreztük, hogy erre most nem kéne, akkor arra valószínűleg nem is szabad.


II. Törzsgárdatagok januári agyalása az üzenőn

2010.01.05. 23:29 Freca
Nézitek a Barca - Sevilla spanyol kupa meccset? Szerintem bunda folyik. A Barca nem AKAR gólt rúgni.

2010.01.07. 08:33 KHL
Juventus-meccsen öngől? Milan-meccsen két tizenegyes? Nem bunda valamelyik vagy mindkettő?

2010.01.07. 17:32 Freca
Téli felkészülési meccsek = Aranybánya!!! Mert sok a gól. Arra kell fogadni, hogy a következő negyedórában igen, lesz gól.
2010.01.07. 19:52 KHL

A Vityaz Csehov november 15. óta nem nyert. Ma nyert, amikor ellenük fogadtam...
2010.01.07. 22:53 Vincze Miklós
Szintén bukovári. Elkaptam a Slovan Bratislava és a Slavia Praha ikszet, (hockey) plusz a Himkit, (kosár), a másik kosármeccsen viszont az Unicaja hetes szorzóval kikapott otthon. Én se hiszem el, hogy nem bunda.

2010.01.08. 13:54 Freca
Az Unicaja szerintem is bunda volt.


2010.01.08. 17:21 VM
Ment a bwin-nen is, élőben. A harmadik negyed közepére az Unicaja elhúzott tizenvalahány ponttal, te jó ég, mekkora lehetett a nagy különbségű vendéggyőzelem szorzója. Aztán tizenvalahánnyal nyert az Orléans.

2010.01.09. 17:51 KHL
A Vityaz-Avangard KHL-mérkőzés a negyedik percben félbeszakadt tömegverekedés miatt. Nem volt, aki folytassa a meccset.

2010.01.09. 22:20 VM
Azért jó látni, hogy komolyan veszik a srácok.

2010.01.08. 23:25 Freca
Pontosan erről van szó. Megoldás: gólosdi! Annak nem árt a bunda. Ma is a WBA-n sokan buktak, én meg nyertem. Csináljátok ti is!

Szólj hozzá!

Címkék: ujevi fogadalmak helyett

A bejegyzés trackback címe:

https://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu/api/trackback/id/tr831661392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása