HTML

kis magyar fociláz - tippmix sirámok

A létbizonytalanság hatására egy ifjú, egyébként lelkiismeretes apa izzadságosan azzal kísérletezik, hogy hogyan tudná becsületes módon, sportfogadásból eltartani drága családját.

19. Egy nehéz éjszaka éjszakája, ezúttal nem sóhaj, hanem profán himnusz a KHL, NHL és a német rájátszás csapataihoz

2009.03.22. 14:40 kismagyarfocilaz

Március 22. Egy nehéz éjszaka éjszakája, avagy 19., de nem sóhaj, hanem profán himnusz a KHL, az NHL és a német rájátszás csapataihoz

Bevezetés, egy tiszta lelkiismeretű szerencsejátékos péntek délutánja
Két nappal később tekintünk vissza a péntek délutánra, estére, éjszakára. Este öt órakor a lehető legtisztább lelkiismerettel vártuk a hétvégét: gyerekek oviból, bölcsiből itthon, hétvégére kaja hozzávalók felhalmozva, (csoki is), Borsodi a hűtőben, péntekre kilenc kétszáz forintos szelvény besorakoztatva, de még szombatra is négy darab kétszáz forintos, (az előrejelzés szerint szombatra közepes, helyenként viharos erejű másnaposság várható, így arra is előre kell gondolni,) egyszóval mindent elkövettünk, hogy a sors, ha van olyan, a mérlegelés során azt lássa, igenis, megérdemeljük, hogy ezúttal nekünk kedvezzen.

"...vegykonyháján ezt ... megteszi, kotyvaszt..." (Madách: Az ember tragédiéja)
A mai menü alapját, azaz fő nyersanyagát a Sparta Praha-Plzen elődöntő, illetve a Skalica-Slovan Bratislava negyeddöntő képezi, ebből tehát veszünk először is fél-fél kilót. (Azaz legalább hét szelvényen ezt variáljuk.) Hogy minden eshetőségre felkészüljünk, az első egyest néhány iksszel, a második kettest szintén néhány iksszel fűszereztük. Több szelvényen vállaltunk egy maréknyi Magnyitogorszk győzelmet Jaroszlavlban, egy csipetnyi Dinamo Moszkva döntetlent Kazanyban, és az egészet nyakon öntöttünk néhány német rájátszás (Wolfsburg, Nürnberg) és NHL alapszakasz meccsel, főleg döntetlenekkel. Az alapelv tehát az volt, hogy a domináns ízt a Prága hazai és a Pozsony idegenbeli győzelme adja meg, - eleddig beszélhetünk korrekt iparosmunkáról -, a sikerélményt, a pikáns ízeket (azaz a nyereményt) pedig néhány orosz, német, illetve amerikai döntetlen hozza majd meg. S ezután az egészet behelyeztük a sütőbe.

Kopog a sors, csakhogy most nem Beethoven V. szál szimfóniája formájában
Az eredményekre először akkor (és egyben utoljára) pillantottunk rá, amikor a cseh és a szlovák meccs a vége felé közeledett. Örömmel könyveltük el, hogy a Magnyitka idegenbeli győzelme, illetve a Dinamo Moszkva döntetlenje megvan, ám a következő görgetés után azzal a lendülettel irány a hűtő, literes Borsodi kiemel, kupak leó, képernyő elé visszaül, hogy hátha az előbb rosszul láttuk, hogy Slavia Praha-Plzen 0-4, Skalica-Slovan Bratislava meg 4-3. Gyorsan be kellett kapni az első fél üveggel, hogy keressünk némi kapaszkodót, ami az lett volna, hogy a Slovan legalább még egyenlíthet, és az még mindig gyümölcsöző lenne, ám mire nagyjából sikerült lelket verni magunka, a meccseknek gyorsan vége lett, Slavia Praha-Plzen – írdd és mondd – 0-6, Skalica-Slovan pedig 6-3. Na, a tippmixről ennyit. Mielőtt elindultunk volna sörözni, (gyerekeknek mese után) még arról is meggyőződhettünk, hogy valószínűleg a Magnyitka idegenbeli győzelmét is hiába kaptuk el, a Legia Varsónak (szép kis légió) ugyanis nem akaródzik megverni a Górnik Zabrzét. (Nem is verték, mint utóbb, éjjel kiderült.)

A búfelejtő, majd a már elfeledett bú elkergetése
Így aztán a kocsmába indulásból nem önfeledt, az egész héten négy fal között végzett munka utáni gondtalan, felhőtlen szociális alkoholfogyasztás lett, hanem búfelejtő. Annak azért nem is sikerült rosszul, hiszen már itthon bekaptam vagy három borsodit, meg még leteszteltem azt a Szabadkáról idekeveredett szilvapálinkát, amelyik éppen tíz fokkal több, mint negyven.
Aztán a kocsmában sikerült megfeledkezni a kudarcokról, ám miután egy óra után hazabócorogtam, mire hazaértem, annyi azért maradt még bennem, hogy bekapcsoljam a gépet, és megnézzem, mi van azzal a szelvénnyel, amelyiken megvolt a Barsz-Dinamo döntetlen.
És akkor majdnem felüvöltöttem az éjszakába: Megvan a Wolfsburg-Hannover döntetlen. Ám az ember ilyenkor még nem örül, mit nem örül, ilyenkor jön csak az igazi szorongás, mert hogy a két, jégkorongban aranyat érő döntetlen megvan ugyan, na de melyik NHL meccs volt a harmadik ezen a szelvényen? Megnéztem, New Jersey Devils-Minnesota. És akkor beugrott, hogy hiszen talán éppen most megy az a meccs.
Meg is kerestem gyorsan, ambivalens érzésekkel küszködve: alig vártam, hogy lásasm, mennyi, s ugyanakkor rettegtem is, (lásd még: csalfa szemeimet rá se merem vetni), ám a képernyőről örömhír meredt rám: a második szünetben NJ-M 3-0. Huhh. Ekkor először egy nagy kő. Aztán próbáltuk összeszedni magunkat, aztán elindult a harmadik harmad, és még mindig három-null, és ekkor megkerestünk magának a New Jersey-nek a honlapját, ahol néhány másodperccel előgbb jöttek az információk, és a helyzet drámaiságát hadd érzékeltessem a KHL fórumára beírt üzeneteimmel. Hogy mért kellett éppen neki, éppen az ő honlapjára üzennem? Mert tudtam, hogy itt értő, egyúttal megértő fülekre találok. Persze nem élőben, hiszen fél kettő felé van, rendes ember ilyenkor már vagy alszik, vagy még a pultot támasztja, és ostobán röhög fapoénokon, de tudtam, hogy ott utólag is értékelni fogják a gyötrelmet, a kínt, amit a fogadó azalatt a félóra alatt átél, tisztára, mint a fogorvosnál.

Szóval:Sudár reménysugár van az udvarába!
01.50 A Légia elcsalta. De (azért azt tudni kell, hogy ezúttal is kilenc szelvényt fektettem be:) él a legjobb szelvényem:
Barsz Kazany-Dinamo Moszkva X, megvan.
Wolfsburg-Hannover X, megvan.
New Jersey-Minnesota: egy óra múlva lesz vége, de egyesre tettem meg, három-nullra húznak a hazaiak. Ugye, onnan már nem lehet elb-... (Öncenzúra) cseszni?

01.54 Huszonhétszeres a szorzó, de mivel szerény családapaként ez is csak 200-ról megy, engem potom ötezer-négyszázharmincöt forint tenne boldoggá. Szurkoljatok!

02.03 Istenem. Beütötték a negyediket. 8 perc van hátra, de most már végigvárom.


(Itt annyit azért utólag hozzá kell fűzni, hogy el ugyan nem bíztam magam, de négy-nullnál azért már el mertem kezdeni kiemelni egy illusztrációt a New Jersey honlapjáról, amit megtekinthetsz a Tippmix sirám képgalériában.)

02.24 Megvan.

KHL másnap, az én honlapomon tett viszontlátogatása során tett bejegyzése bizonyította, jól számítottam, amikor a KHL honlapon értő fülekre, megértő lelkekre számítottam.

Befejezés: a szájíz képletes és konkrét értelemben
Na, hát szóval így. Ezernyolcból ötezernégy, ez már rendben van. És akkor már elnyúlhattunk dermedt vidoran, ha nem is az asztala alatt, de az ágyban.
Így már szombaton sem idegeskedtem túlságosan, bár a Rangers aljas módon megfosztott kétezer forinttól, mert hogy a Dinamo Moszkva lenyomta a Himkit (ez már calcio), a Kalmar (ki a frászt is? Mindegy. Az:) ellenfelét, a Southampton is iksz lett, de hogy mégse legyen keserű a száj íze, (csak képletesen, mert a szó konkrét értelmében a szabadkai cucc miatt a szám íze igenis rettenetes volt) estére bejött még egy kilencszázötven forintos. (Lille, Anderlecht, Sevilla, hazai győzelmek.)

A mű
És akkor álljon itt maga a mű, az emberiségnek a kiszámíthatatlan hiábavalóság elleni küzdelmében aratott apró siker mementójaként a szelvény, mint afféle pop art költemény:
Barsz Kazany-Dinamo Moszkva D – 4,05
Wolfsburg-Hannover D - 3,9
New Jersey-Minnesota H – 1, 72

szorzó: 27,16740
Megjátszott tét: 200 Ft
Várható nyeremény: 5435 Ft

 

Tippmix aranyszabály 5.

Ami biztos, az se biztos.


Tippmix aranyszabály 6.

Csak az biztos, hogy nem biztos.

Szólj hozzá!

Címkék: egy nehéz éjszaka éjszakája

A bejegyzés trackback címe:

https://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu/api/trackback/id/tr541018094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása