HTML

kis magyar fociláz - tippmix sirámok

A létbizonytalanság hatására egy ifjú, egyébként lelkiismeretes apa izzadságosan azzal kísérletezik, hogy hogyan tudná becsületes módon, sportfogadásból eltartani drága családját.

12. megkönnyebbült sóhaj: a nemjátszás leírhatatlan könnyűsége

2009.03.10. 22:52 kismagyarfocilaz

Jan. 25. Tizenkettedik, az eredmények láttán megkönnyebbült sóhaj: A nemjátszás leírhatatlan könnyűsége, avagy szelvény nélkül könnyebb?

Már délután, amikor Nápolyban már a meccs elején két góllal elhúzott a Roma, éreztem, hogy zseniális ötlet volt a tippmix-pihenő. Nem mondom, hogy fiksz egyre vettem volna a Napoli-Romát, de tippelésnél mindenképpen hatással lett volna rám a nápolyiak helyezése, a "nagy, bevehetetlen vidéki fellegvár" közhely, a Camorra és társai, úgyhogy fiksz kettőre ezt tutira nem vettem volna. A megkönnyebbülés következő fokozata akkor jött el, amikor láttam, hogy a Caiglari a Lazio vendégeként az első (!!) félidőben négy egyre vezet, és hogy a szünetben tán egyetlen egy meccs állt döntetlenre. Ekkor már biztosan tudtam, hogy ezen a hétvégén gazdagodtam azzal az összeggel, amit nem tettem fel. Az előbb, amikor a Real Santander a Sevilla vendégeként idegenbeli egy-nullás vezetésnél a második félidő első percében berúgta a másodikat, szinte kézzel foghatóan felsejlett a máskor ilyen alkalmakkor érzett kétségbeesés, keresgélés a memóriabankban, hogy mikor láttunk utoljára null-kettőről talpra állást, és hogy erre hány ezrelék esély van. No, ha tehát a fentebb említett három meccsre kellett volna tippelni - nem mondom, hogy mind a hármat kiválasztottam volna fikszre, de vagy a Sevillát vagy a Lazio-t biztosan - a tippsorom így nézett volna ki.

Napoli - Roma 1, x
Lazio - Caiglari 1
Sevilla - Real Santader 1

A rideg, cáfolhatatlan, az örökkévalóság márványába az idők végezetéig belevésett realitás pedig ezzel szemben null-három, egy-négy, illetve a Sevilla meccs még tart, így tehát momentán null-kettő, és mondom, nem irigylem a Sevillában megbízó bajtársakat.

U.I. Sevilla-Real Santander a hetvenhetedik percben még mindig null-kettő. Közelmúltbeli, sajnos saját bőrön elsajátított tapasztalatok alapján tudom, hogy a fogadó ilyenkor már tárgyakat sem csapkod, a távirányítót sem szorítja az öklén elfehérlő bütykökkel, ilyenkor már csak bambán, gépiesen mered, és becsapva érzi magát. Egyetlen vigasza - nincs.


Tippmix aranyszabályok, 1.
A papírforma az az eredmény, ami azon a meccsen jön be, amit nem játszottál meg.

Tippmix aranyszabályok 2.
Ha valaki szólt, hogy tud egy tuti tippet, ne játszd meg. Ha te voltál előre meggyőződve egy meccs kimeneteléről olyannyira, hogy barátilag, őszinte jót akarásból másnak is ajánlottad, mint tuti tippet, akkor bizonytalanodj el, s azt se játszd meg.


Január 18., rezingált sóhaj.

Ma olyan variációm volt, hogy Aberdeen-Celtic-kel indult, és Lazio-Juvéval ért véget. Azt különösebben nem sajnálom, hogy a Celtic-et megverték, (sőt, mindig örülök, amikor a két nagy valamelyikét megverik), még azt se mondanám, hogy meglepett, hogy most az egyszer rájuk tettem, akkor természetesen szívtak, már csak egyetlen dilemma maradt. Melyik a jobb/rosszabb? Amikor az ember tippsora már délután két óra tájban véglegesen elszáll, vagy amikor szépen sorba jönnek be a meccsek, és akkor este tizenegykor derül ki egy meccsnek a kilencvenedik perce után, amikor a vendégek egyenlítenek, hogy hiába szurkolt és örvendezett egész délután.
Hm?


Jan. 13. Tampa Bay Lightning, azaz Tampából jön a megvilágosodás - kényszerszünet előtt, s ennek kiváltó oka

Mottó: "Lately my luck has been so bad
you know the roulette wheel's a crooked deal
I'm losing all I had" (Supertramp)
Magyarán: Manapság szerencseileg rám jár a rúd,
tudjátok, a rulett g--i dolog,
buktam mindenem.


Ma reggelre azt álmodtam, hogy a Tampa Bay 6-2-re nyert Los Angelesben. Önmagában az nem szégyen, hogy egy családapa álmodik mással, mint a családjával - ősszel is álmodtam hetekkel a Honvéd-KTE, egyébként 2-2-re végződött meccs előtt olyat, hogy kikaptunk vagy négy-egyre a Honvédtól, és ahogy az álmokban lenni szokott, volt benne furcsaság bőven, például hogy én magam is játszottam a KTE-ben, és valamikor kettő-null táján kiállítottak, a pályáról lefelé menet meg még veszekedtem a csapattársakkal -, no de ez, hogy az ember sportfogadásból az agyban ragadt mérkőzéssel álmodik, ez már mégiscsak 1. túlzás, 2. aggasztó.
Pusztán az eredményt nézve akár folytatásra buzdítónak is tűnhetne a dolog, a Los Angeles ugyanis tényleg kikapott hazai pályán a Tampa Bay-től három-egyre.
Ám a képet árnyalja, s ehhez a látszólag előremutató fejleményhez képest - mármint hogy álomban megkapunk használható tippeket - aggasztó a tény, hogy az eredményt voltaképpen már a meccs lejátszása után álmodtam meg, valamikor ma reggel hét és nyolc között, amikor a Tampa játékosok valószínűleg már maguk mögött is hagyták LA-t, és jókedvűen taglalták, hogy ma majd adnak a San Josénak is. A másik, ennél is aggasztóbb tény, hogy én ezt a meccset tegnap egyesre vettem. Az vesse rám az első követ, aki a Tampa Bayt kettesre merte venni.

Utóirat: Másnap 7-1-re mosta le őket a San José.

Jan. 11.
Ma délután a tippelők közössége mélységesen csalódottan vont kérdőre egy újabb klubot: Et tu, Fiorentina? (Ha valaki nem ismerné a szólást, már tálalom is az eredetijét magyar fordításban: "Te is eladtad a meccset, Brutus?")


Jan. 7. Somolyognak a bajszuk alatt a Martin-kemencék!
Az a kohász nevet, aki utoljára nevet. Nem hittem volna, úgyhogy - én, lelketlen haszonleső - aljas módon be is tippeltem ellenük, de a Magnyitka a decemberi hazai kettő-egyes vereség után idegenben, Ufában null-egyes hátrányból a harmadik harmadban három-egyre hozta a visszavágót, így ők játsszák a BL-döntőt. Mi mást lehetne mondani, mint hogy szép volt, fiúk! (Málcsiki?) Vagy akárhogy is fáj, olvasztár a sztár?


Végre. 1400-ből 4800. Hát kellet izzadni érte rendesen, de megvan, és ha szabad ennyit megjegyeznem, szerintem meg is érdemeltem. Ma külön lehetett játszani - vagyis kötés nélkül - két német meg egy finn hokirangadót. Előre megfontolt szándékkal kétszáz forintos szelvényeken megjátszottam őket több variációban döntetlenre. Egyszer mindegyiket külön, aztán mindegyiket párban is, végül egy utolsó, hetedik szelvényen mind a hármat egyszerre. Kockázat ugyebár van bőven, hiszen ez jégkorong, de azért listavezetőkről van szó, tehát elvárható tőlük, hogy iksz közeli lesz a végeredmény. És kettő végül bejött. A Jokerit-JYP meg a Hannover-Mannheim. Itt ugyebár az a logika, hogy a döntetlenek szorzója négy. Tehát ha egy döntetlen jön be, akkor van egy darab nyolcszáz forintos nyerő szelvényünk. Ha kettő, akkor van két nyolcszáz forintos, meg egy háromezerkettes. Ha viszont három, akkor van három nyolcszáz forintos nyeremény, három háromezerkettes, és egy tizenkétezres, de az már tényleg túl szép. De akinek van becsületes munkája, annak azt ajánlom, továbbra is inkább arra koncentráljon, jobban jár. 

Szólj hozzá!

Címkék: a nemjátszás leírhatatlan könnyűsége

A bejegyzés trackback címe:

https://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu/api/trackback/id/tr22994828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.