HTML

kis magyar fociláz - tippmix sirámok

A létbizonytalanság hatására egy ifjú, egyébként lelkiismeretes apa izzadságosan azzal kísérletezik, hogy hogyan tudná becsületes módon, sportfogadásból eltartani drága családját.

18. Sóhaj helyett ezúttal kiruccanás Kazanyba, és Fribourg-ba

2009.03.17. 22:51 kismagyarfocilaz

Március 17. Fribourgeois, allez!

Ma öt szelvényem volt, mind kétszáz forintos. Három rögtön a délután vége felé elment az Espoo Blues-on, (1-esekkel meg x-ekkel próbálkoztam, hiába), az utolsó előtti aztán, amit már csak mintegy ráadásként firkantottam le, hála istennek bejött, s hozott 1270 forintot. JYP-Turku 3-2, Mannheim-Nürnberg 3-2, Fribourg-Davos 5-3. A JYP este nyolcra meglett, a Mannheim-ben bíztam, a Fribourg meccs tűnt rázósnak, (a BL serleget ellopó Zürich Lions kiverése miatt mertem letenni ily hirtelenjében mellettük a garast) úgyhogy a vége felé már az élő közvetítést is megkerestem. A következőt találtam, mit mondjak, tanulságos.

57 TOOOOOOOOOOOOOOOOOOOR! FRIBOURG - HCD 5:3
(Noné! Milyen lelkes a tudósító! Hóhahó! Ennek a fele se tréfa.)

57 Jetzt macht ein '''Tous ensemble he, he'' bei den Fribourger Fans die Runde. Erstmals in diesem Spiel geht eine Mannschaft mit zwei Toren in Vorsprung. Kirby Law heisst der Gefeierte.
(Majdnem nulla német, majdnem középfokú franciával: Szóval megszólal a "Most mindenki együtt, hej, hej!" kórus. Franciául. Hol az a Davos? Játszik itt nationalité büszkeség? Utána kell nézni! Aztán még tán azt írja, hogy először szerzett két gólt egy csapat egy harmadban.

58 Davos spielt ohne Torhüter.
(Aha. A Davos lehozza a kapust. Meglesz az a kétszázhetven forint!)

59 Nichts für schlechte Ohren. Die ganze Halle singt ''Fribourgeois allez!'' und Caron fängt eine Scheibe spektakulär aus der Luft.
(Nem értem, mi az az Ohren, de nagy baj már nem lehet, az egész csarnok nyomja kórusban: Hajrá, Fribourg! Eredeti kiejtéssel nyilván friburzsoá. Az a Caron, vagy ki elfangál egy látványos Scheibét a levegőbe, ezt nem értjük, de fújd már le!

60 Das wars von Spiel 2 in dieser Serie.
Jól van, na. Mit izgultatok annyira, ugye megmondtam!

A teljesen váratlanul barátunkká avanzsált fribourgiak vállonveregetése, megölelgetése után lépjünk csak vissza a svájci rádió honlapjára, és nézzük csak meg a nézőszámot?

Aha, 7125 cusauer. Hát, úgy már lehet. Úgy már érdemes.

Hát akkor Fribourgeois, allez!

Tippmix aranyszabályok, 4. Ezt az okosságot is az Omszk kapcsán tanultuk meg. Ha egy meccs kapcsán ha csak tréfából is, de elhangzik az a szó, akár csak gondolatban is, hogy gyanús, akkor azt azonnal kiverni a fejből, tippelést elfelejteni!

Március 17. Gyakorlati adalék a Tippmix szabálykönyvhöz
Azt nem tudom, hogy oroszul hogy van az, hogy papírforma, de azt tudom, hogy az Omszk környéki nyelvjárásban ezt a kifejezést nem ismerik.
(Ha egyáltalán létezik ez a kifejezés, a jelentése akkor is más, olyasmit jelent, hogy Shangri-la, Avalon, St. Grál.)

Március 16. Idegenben a totógyilkosok, lecke feladva, avagy Moszkva higgyen a könnyeknek vagy ne?
Mottó: "Az a gyanús, ami nem gyanús."

Hétfő, új hét, új problémák, új feladatok, új tippsorok. Az első fejfájás mindjárt a Tippmixben szereplő egyetlen KHL meccs. Barsz Kazany-Avangard Omszk. Az alapszakasz alapján jó tíz napja gondolkodás nélkül véstük be az egyest több szelvényen is a Barsz hazai győzelmére, (pedig nem felejtettük el, hogy alig egy hónapja az agyunkba véstük, hogy az Omszk egy tippmixgyilkos, pszichopata társaság, szeszélyes, züllésre hajlamos szélhámos brigád, mint a zöld ász, aki otthon kikap a legrosszabbtól, idegenben meg megveri a legjobbat, de legalábbis ikszel, ezzel is, azzal is), ám most hajlanánk a hazai egyesre, ha! Ha! Ha nem lett volna hétvégén az az idegenbeli győzelem. A Barsz ugyanis Omszkban győzött, kérem szépen. Na már most ha kettő-egyre nyert volna, vagy akár hosszabbításban, akkor nyugodt lélekkel vésnénk be megint az egyest. Csakhogy nem kettő-egyre nyert, hanem tizenegy-egyre nyert, kérem szépen. Úgyhogy adódik a dilemma, Fülig Jimmy nyomán, szabadon: Kavarja ez az Omszk vagy nem kavarja?

Szólj hozzá!

Címkék: kiruccanás kazanyba és fribourgba

A bejegyzés trackback címe:

https://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu/api/trackback/id/tr881008756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása