HTML

kis magyar fociláz - tippmix sirámok

A létbizonytalanság hatására egy ifjú, egyébként lelkiismeretes apa izzadságosan azzal kísérletezik, hogy hogyan tudná becsületes módon, sportfogadásból eltartani drága családját.

A Nagy Élő Közvetítés

2009.11.13. 16:48 kismagyarfocilaz

A Nagy Élő Közvetítés

A Nagy Élő Közvetítés, avagy törjünk utat, legyünk az internetes kommunikáció pionírjai, az internet susogó, rohamléptekkel terebélyesedő lombozatán a legújabb hajtás! Képgaléria
Műfaj: kísérlet
Mottók: „Szeretnék egy használt papagájt.”(Bizottság)
„Akiknek nem adtak hírt róla, meglátják,
s akik semmit nem hallottak, megértik." (Heinrich Böll)
„A távolságot, mint üveggolyót, megkapod. (József Attila)
„Let’s make things better!” (Valami reklám volt. Tán Phillips?)

Én a magam részéről megküldöm vagy kétezerrel, hogy nehogy olyan legyen, hogy á, másnapos vagyok, meg nincs kedvem, meg hülye ötlet, hagyjuk, és akár csak egyetlen érdeklődőt is cserben hagyjak.(A honlap szerkesztője nyilatkozta a Sportfogadásnak)


1. Mi legyen?
Megirigyeltük a KTE honlapját, meg a Kesport honlapját, meg a Nemzeti Sport honlapját, egészen pontosan azt a tényt, hogy azokon web lapokon mérkőzésekről élő közvetítések vannak, live on-line. Úgyhogy megszületett az ötlet, legyen a kis magyar fociláz honlapon is, legalább egyszer egy élő, azaz live tudósítás a neten, on line. Hiszen milyen honlap az, ahol egy nyavalyás élő tudósítás sincsen!? Úgyhogy lesz.

Ám itt természetesen ne KTE meccsre tessék gondolni, amennyiben ugyanis a kecskeméti labdarúgók gyürkőznek a gyepen, akkor mi ugyanúgy vagy kint vagyunk a Széktóiban, és bosszankodunk, fejet csóválunk, aggódunk, reménykedünk, biztatólag be-be kiabálunk, reflexszerűen bírót, vendég beket szidunk, mint a többi, honlap készítés keresztjét magára nem vett kecskeméti szurkoló, vagy pedig – idegenbeli fellépés esetén – egyszerre figyeljük a fentebb említett három honlap tudósítását, aggódva, szurkolva, néha – a kényszerű ráérésből fakadó késztetésnek engedve – egy-egy bejegyzést firkantva a fórumba, ahova a többi, a számítógépe előtt a csapatért aggódó is teszi. (Vagy anyázik, fikázik, de mi azzal nem foglalkozunk, mi a másik, a féltve szorítók halmazba tartozunk.)

2. Milyen ne legyen?
Ugyanakkor tévés mérkőzés tudósítására nem vállalkozhatunk, illetve arra nincs is értelme vállalkozni. Nem vállalkozhatunk, mert a számítógép és a tévé nem egy szobában vagyon, és nincs is értelme, hiszen ha a meccs ott megy a tévében, akkor ki a *f(rá)sznak hiányzik a tudósítás.

*(-rá:=a)

3. Milyen legyen?
Nem, mi ennél sokkal nemesebbre vállalkozunk, egészen újszerű kezdeményezésnek leszünk szerény foganatosítói; vállalásunk egyszerre lesz forradalmi, ugyanakkor a végletekig lemeztelenített, puritán, l’art pour l’art, calcio pur calcio, abszurd performansz.
Célkitűzésünk ugyanis nem kevesebb, mint egy bajnoki labdarúgó mérkőzést bármiféle vizuális, illetve audovizuális eszköz, tehát látvány és hallvány, képi és hanghatás nélkül; voltaképpen csak a vitibet honlap számszerű tényközléseire hagyatkozván próbálkozunk meg médiailag levezényelni.
Rövid segítség. Aki nem ismeri a vitibet honlapját, annak azt javaslom, hogy nézze meg. Akinek nincs kedve megnézni, azt röviden tájékoztatom arról, hogy a vitibet honlapja semmi másból nem áll, mint hogy ábécé sorrendben állnak egymás alatt az országok, az országok neve alatt pedig az aznap esedékes Ligák meccsei sorrendben, az alapszíne világos kék, a betűk kékek. A már végetért meccsek eredménye a csapat neveit használó kékkel, a még folyamatban lévő találkozók live részeredménye pedig piros színben pompázik. Joggal kérdezhetné az avatatlan, hogy „na és történik itt egyáltalán valami?” Az ember automatikusan rávágná, hogy nem, itt aztán nem történik az égvilágon semmi, csak hát ez nem igaz. Amennyiben valamelyik pályán gólt szereznek, akkor az aktuális sor besárgul, kiírják, hogy gól, a sárga vonal olyan húsz másodpercig ott marad, és kész. Illetve mutatja még, hogy hozzávetőlegesen hányadik percben jár a találkozó, illetve látni lehet a piros lapokat. (E sorok írója gólt, tehát felvillanó sárga vonalat már sokat látott a taglalt honlapon, piros lapot megjelenni, felbukkanni, materializálódni azonban még nem. Pedig nem akármilyen ínyenc pillanat lehet azt látni, amikor a kék semmiben egyszercsak hopp, megjelenik a piros cédula, a zsoti kártón. S közben a fogadó reményei éledeznek, vagy éppen omladoznak.)
Aki tehát eddig nem értette, miért szabódom ennyire a nemes feladat láttán, most már kezd halvány fogalma lenni, élő tudósítást ez alapján ugyanis nehéz csinálni, de ígérem, mi megpróbáljuk.
Közhelyekkel is megpróbáljuk majd teletűzdelni. Például amíg gól nem esik, addig – és ezt most előre garantálom - bizton bevisszük a tudósításba „a beígért heves rohamok úgy látszik, elmaradtak”, illetve „a vendégcsapat szempontjából létfontosságú, hogy kapott gól nélkül kihúzza az első negyedórát” fordulatot.


4. Mikor legyen?
A fentebb említett útnak a törése, a fentebb említett új hajtás kirügyeztetése történjen november 22-én, az első kis magyar fociláz élő tudósítás tárgya legyen a Galatasaray-Manisaspor török szuperliga bajnoki mérkőzés.

5. Miért ez legyen?
Olvasótáborunk huzamosabb ideje Isztambulban tartózkódó tagja megfontolás tárgyát tette, hogy a kisfiával erre a mérkőzésre – törökországi levelezői minősége során első ízben – kilátogat, a mérkőzésről beszámol. Amennyiben ezt valóban megteszi, a mérkőzés után személyesen tud beszámolni a történtekről, fantáziák szüleményét a valósággal lesz képes majd szembesíteni.

6. Mitől lenne ez érdekes?
Honlapom jámbor látogatója, a tudósításban úgy tudod magad érdekeltté tenni, ha kitöltesz egy kettőt vagy háromszáz forintos tippmix szelvényt, azt annak rendje és módja szerint feladod, és így a várt nyeremény miatt a mérkőzés már nem fog hidegen hagyni. (Az összeg persze lehet nagyobb, kinek-kinek ízlése, pénztárcája szerint.) A mérkőzés valószínűleg hármas kötésben szerepel majd a szelvényen, de sebaj, az érdeklődő olvasókkal az előző héten majd megpróbálunk kibogarászni néhány tuti eseményt, amit körülbelül 1,01-el adnak, hogy két olyannal pároztatva semmi más be nem kalkulált botlás (pl. a Rangers megint nem ver meg otthon egy utolsó előttit, és máris mehet a levesbe a Galata-Manisa tipp is) ne zavarhasson bennünket a műélvezetben. A fogadók hozzászólásait, mérkőzés közben megfogalmazott véleményeit is szeretettel várom az üzenőfalon, s ígérem, a tudósításba is beemelem. Hogy az 1, x, vagy a 2 tippek közül melyiket játszod, az már múljék ízléseden, szakértelmeden, temperamentumodon, játékstílusodon, kockázat kedveléseden vagy elvetéseden. A tudósításba pedig a közhelyeket is nagy mennyiségben várjuk.

Hát akkor Hajrá Galata. Forza Galata. Vagy (és ide majd kérjük az érintettől a Hajrá! megfelelőjét törökül) ……… Manisaspor!
(Aki meg ikszre játszik, az az eredmény függvényében úgy is hol ennek, hol annak szurkol.)

Előzmények:

Szerénységem óvatos tapogatózása levélben a távolba:
"Tényleg, egy hivatalos felkérés:
Nincs kedved kimenni bármelyik isztambuli bajnokira, nem kell, hogy rangadó legyen, és beszámolót írni a honlapnak?"


Első válasz:
Már én is gondoltam a meccsre menésre, de ha ez egy médiafelkérés, akkor hamarosan elviszem a Lacikát egy Galatasaray meccsre
oszt maj mesélek.


Maga a hivatalos felkérés:
Igen, tekintsd hivatalos médiafelkérésnek.
Kimondottan úgy lenne érdekes, hogy apa és fia. Minden érdekelne, amit a leírásban beemelni méltónak látsz, mindenféle külső körülmény is.
Fényképek is, viszont azt nem is a honlapra tennénk, hanem a picasaweb oldaladat linkelnénk.

Amennyiben vállalod, de meccsre indulás közben betojsz valami miatt, (mondjuk mert egy bajuszos állat elkezd kést lengetni, a visszapillantóra akasztott Antalyaspor-os zászlója alatt, és ordítozik, hogy megöllek, geci), és mégsem mersz kimenni, azt elfogadom.


Második válasz:

Güzel!
A Laci hihetetlenül lelkes volt, mikor mondtam neki, hogy meccsre megyünk - azt mondta, mindig erről álmodott (atyaúristen, nem is említette, milyen vágyak tornyosulhatnak benne, amelyek kielégítésére még csak meg sem próbál engem bevonni...)
No passaram! (azért fényképezőt lehet, hogy nem viszek)
Galatasaray meccs lenne a legjobb, de úgy tűnik (abból, amit a neten találtam), hogy legközelebb Diyarbakirban, k*u*r*d*i*s*z*t*á*n*ban játszanak, aztán a Pantiakosz jön
vagy Fenerbahce
vagy Besiktas
de a Laci ruhatára inkább az elsőt támogatja.


Figyelem! Isztambul a tettek mezején!!! Íme Mikes Kelemen drótpostán érkezett levele:

Ma elmentem a Galatasaray stadionhoz, megkerültem, de nem találtam a jegyirodát, megkérdeztem a parkoltatóembert (flanelinhabr), hogy hol lehet itt jegyet venni; elnéző mosollyal közölte, hogy ehéten nem lesz meccs, mire én hasonlóképpen felsőségesen ki/beszóltam neki, hogy per se a 22.-ei Manisasporra akarok venni, mire leszállt a magas disznóról és elirányított egy koncertjegy-irodába. Úgyhogy nyomon vagyok - rajtunk nem múlik (már lefoglaltuk Katica buli arcfestékét, illetve csak a piros és a sárga színeket.) Egyébként az sincs kizárva, hogy a Katicák is eljönnek. Én mindenesetre 4 jegyet veszek (ha mégse, akkor az utolsó pillanatban még elajándékozhatjuk a felesleges két jegyet a sztambuli csavargóknak.)

Előzetes tippem: 3:1

A Diyarbakirra akartam mondani, hogy biztos kettes, de nem volt internet (neduddmeg)
a vidéki csapat ki akar lépni a ligából, mert folyamatosan lecigányozzák/kurdozzák őket és ez nekik fáj - szóval de vannak moralizálva.
(Az edző a meccs előtt azt nyilatkozta, hogy nem lesznek a magaslaton a hétvégén - ja, ha innen indítunk, akkor minimum 1:2.)

Ha sikerül, viszek egy nemzetközileg is esemesezhető telefontosat - hátha on lány lehetek.

(Manisa az Égei-tenger körzetében van, eredeti neve: Magnesia, innen származnak a 'magnézium' és a 'mágnesesség' szavak.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu/api/trackback/id/tr751522849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása