HTML

kis magyar fociláz - tippmix sirámok

A létbizonytalanság hatására egy ifjú, egyébként lelkiismeretes apa izzadságosan azzal kísérletezik, hogy hogyan tudná becsületes módon, sportfogadásból eltartani drága családját.

Egy szép szelvény, avagy amire büszkék vagyunk

2009.12.18. 11:38 kismagyarfocilaz

Dec. 16. Elégedett sóhaj: egy szép szelvény, avagy amire büszkék vagyunk

1. Remények ébredezése
Három kosárlabda, egy foci, és azért tetszik, mert volt rajta kockázat is vállalva. A CSZKA Moszkva-Maccabi Tel Aviv 1,59-es szorzóval ugyan sima ügynek tűnik, de aki szívott már - nem egy - 1,09-es szorzós kosárlabdameccset, az úgy tudja, merre van Bochum, ahogy iszlám hívő képes belőni Mekkát, és tudja, hogy az 1,59 itt gyakorlatilag azt jelenti, hogy ahogy esik, úgy puffan. Mindegy, a lényeg, hogy meglett, ahogy az MTK-Debrecen 1-es is, 2,61-gyel. Volt ebben rizikó, de tudatos tipp volt, hiszen láttuk már tavaly a Lokit Siófok által kupából kiverve. Meg MTK-nak Siófok által nyolcat rúgva. (Bochumban akkor még csak szerelték fel a monitoring systemet? Biztos, mert hiába nem embör az, hanem masina, az olyan köhögőgörcsöt kapott volna, mint macskát szarni.) De amire igazán büszkék vagyunk, az az Efes Pilsen-Unicaja Malaga. Mert itt azért 1,40 körül volt a hazai szorzó, ennek ellenére bevállaltuk - tudatosan! - a 2,85-ös vendéggyőzelmet. (Közben elmerengtünk azon, hogy ez a Pilsen, ez nyilván sör, hiszen az isztambuli fogoly hozott nekünk Efes feliratú korsót, de akkor most hogy lehet a sör törökül? Lehet, hogy Pilsen?)

Mindenért meg kell szenvedni, semmi sincsen ingyen
Ami egyébként rettentő nehezen született meg, hiszen amikor az első eredménylesésnél kiderült, hogy megvan a CSZKA meg az MTK is, akkor a tippelő először csak egy óvakodó pillantást vet a vitibetre, hogy vajon milyen lehet a részeredmény a harmadik mérkőzésen. Ilyenkor még nem táplál nagy reményeket, épp ellenkezőleg, ilyenkor még csak kis picike reményeket táplál. Hiszen hacsak nem húznak a hazaiak már az első negyed végén tizeneggyel, akkor talán lehet itt keresnivalónk. És félidőben - akkor vetettük az első pillantást - kettővel húzott a Malaga. (Ezúton javasolnám, hogy az Unicaját talán cseréljék ki Ulickajára, róla legalább tudom, hogy kicsoda.) A harmadik negyed közepén elmentek tizeneggyel is a vendégek, na ekkor már elkezdtük kihúzni magunkat rendesen, de korai volt még az öröm, pedig ilyenkor eszünkbe jut Mr. Wolf örökbecsűje a Pulp Fictionból, nevezetesen a "ne szopjuk még egymás f---át" tanács, az embert mégis elragadja a hév. De ismétlem, korai volt még az öröm. Az Efes többször is feljött két pontra is, ilyenkor a fejünket fogtuk, aztán eljött a meccs végén az az irtóztató szakasz, amikor nyilván egy percen át már csak a személyiket dobálják, a számok mozdulatlansága mutatja, hogy nyilván időkérés időkérés hátán, és az így vitibeten át már végképp követhetetlen, közben mese is megvolt a gyerekeknek, de az Efes még mindig ott türemkedik, mint a gonosz a rossz thrillerek végén, elég egy kósza hárompontos - apropó: van olyan, hogy kósza hárompontos? - , és már fordítottak is, és már lelki szemeimmel látom is azt a hármast, ám akkor ebben a pillanatban a szám egyszer csak bekékül, vége, és már örülhetnénk, de mégsem, mert kell még a Barcelona-Zalgiris Kaunas is, és bár az csak 1,03-as, azért az ördög nem alszik. Most vetek egy pillantást a részeredményre.

-------
Bekövetkezik-e létezhetelen? Há csaknemmá...
Negyedik negyed eleje, 71-41. Ha innen nem nyer a Barca, letészem a lantot.
Na, szóval a három per négyes, négyszáz forintos kombináció 2840 forintot hozhat.
Az élet persze nem ennyire szép, és nem ilyen egyszerű, hiszen az Augsburg a hazai közönség és a kecskeméti kibic végtelen csalódására képtelen volt egyesre vagy legalább ikszre hozni a hazaiját, a védek se fogták meg az oroszokat, viszont a finnek ikszeltek a csehekkel, vagyis a mai teljes tét voltaképpen már meg is van, nullán állunk, és a feltett összeg több mint fele még az NHL-es szelvényekben ketyeg. Jól van. Örülünk, hogy mindegyiket éjfél után kezdik, hiszen ránk is fér a pihenés.

Utóirat: Miért nem ajánlott romlatlanoknak ez a mesterség? Mert például a Real Madrid Athénban lemosta a Panathinaikoszt, négy és feles szorzóért, és annak a végkimenetelnek a megtippelésén is malmoztunk, hogy tán azt kéne meglepetésre tenni, de nem tettük meg. Tehát hiába az Ulickaja győzelem, az ember örülni se tud igazán, mert mindig lehetett volna még jobb is. (Igaz, rosszabb is, mert például a Partizant is fontolgattuk, de az utolsó benyomásom az volt, hogy a szűzek fordítottak, és talán mégis bedarálják a belgrádi fiúkat.)

Szólj hozzá!

Címkék: egy szep szelveny avagy amire buszkek vagyunk

A bejegyzés trackback címe:

https://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu/api/trackback/id/tr541606396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása