HTML

5. reménykedő sóhaj, még ha bűntudatos is

2009.03.10. 22:43 kismagyarfocilaz

"Kérem, én még nem játszottam,
nem játszottam,
nem játszottam,
játszani szeretnék mostan."
(Szép Ernő)
Ma az apai öröm egy újabb, mit mondjak, leírhatatlan boldogságot okozó forrásával ismerkedtem meg. Szavalóverseny volt az oviban, és a feleségem már kora délután büszkén mutatta a két darab oklevelet, amin rajta drága kislányom neve, és az elismerés, hogy milyen szépen szavalt. A verseny nem volt nyilvános, tehát nem is lehettem volna ott - naná, hogy ott lettem volna, ha kell B közép - ennek ellenére mégis bűntudatom támadt, hiszen nagyjából akkor, amikor a kislányom küszködött egyre növekvő lámpalázával, (volt ideje gyötrődni, hiszen az ábécé miatt a sor végén – ez is az én hibám), az apukája már éppen a totózóban állt remegő kézzel, három, kitöltött szelvénnyel, miután a reggeli újságban felfedezte, hogy ma otthon játszik a Metallurg Magnyitogorszk, valami Karpat nevű csapattal (megint hazafiatlannak tűnhetnék, de ezt a Karpatot a két a betűn két két ponttal írják, úgyhogy valami német nyelvterület lehet), és bár a tegnapi siker után úgy érezte, most jöhet egy kis jól megérdemelt pihenő, ám a korábban már megénekelt Magnyitogorszk tippsorban való szereplése láttán úgy érezte, kötelessége put his money where his mouth is, azaz bizonyítani, hogy nem a levegőbe beszél.
Hogy a tegnapi nyereményből is maradjon - tapasztalatból tudjuk, hogy az ember ilyenkor milyen könnyen teszi fel a nyert összeget, sajnos a bölcs belátást, hogy ezt nem szabad, a saját bőrünkön sajátítottuk el - ismét beérem három darab háromszáz forintos szelvénnyel, amelyen ezúttal három Jéghoki BL és egy kosár kupameccset játsszunk meg. Három meccset újefnt fixre veszünk, egyet pedig a nyeremény összegének optimalizálása érdekében háromféleképpen játsszunk meg. Az egyik egyes természetesen a Magnyitogorszk. Nem mintha nem tudnám elképzelni, hogy esetleg ne a hazaiak nyerjenek, hiszen benne van a levegőben, hogy megy oda egy telefon, hogy gyerekek, (gyétyí?), a meccs egész Európában országos, (stílszerűen: kontinenses) egyes, úgyhogy kettesre kell nyomatni a zsugát. Ez engem érzékenyen érintene, de empátiának nem vagyunk híjával: nekik is élniük kell valamiből. Ahogy természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a fixnek látszó egyesek jó harminc, negyven százaléka elmegy, de hát éppen az a kunszt, kiválasztani a sok egyes közül azt az egyest, ami aztán nem megy el, és erre van is esély, mert hát a meccsek többsége aztán mégiscsak egyes lesz. Bevállaljuk mindhárom szelvényen egyesre a Zürich Lions - Linköping meccset is, ennek a fordított párosítása éppen két hete vitte el a szelvényünket, akkor ugyanis a svájciak oddsokat meghazudtolva nyertek Svédországban, többek között engem is kisemmizve. (Mikor utólag megkérdeztem Tibit, a tippmixgurut, hogy hogy lehetséges ez, hogy egy szaros svájci Svédországban, széles gezstikulálással magyarázta, hogy hát azok a svájciak tele vannak ám kanadai meg mindenféle légiósokkal.) No, mindegy, itt is hátrány lehet, hogy két hete már megküzdöttek egymással, (kiismerés, friss antipátiák problematikája), de - mondom - valamire vállalni kell a fix egyet. A harmadik fix – újfent szégyenkezve vallom be, de - a pécsi kosárcsapat spanyolországi veresége a kosár bajnokok ligájában, természetesen itt is tisztában vagyunk vele, hogy akárcsak Magnyitogorszkban, ide, a spanyolokhoz is bármikor mehet a telefon, hogy gyerekek, meg van nyerve már az a csoport, és túl sokan tettek egyesre. A negyedik meccs, amelyet tehát az előzőekkel ellentétben megteszünk egyesre, döntetlenre, és ikszre is, egy régi ismerős meccse, az Espoo Blues fogadja hazai pályán a Bern-t. Az Espoo Blues-t szeretjük, tudását is elismerjük, ezért is tesszük meg hazai győzelemre is, viszont mégiscsak úgy érezzük, hogy a négy fix egy közül talán ez az a meccs, ahol a legnagyobb az esély, hogy borul a papírforma. (A zürichi ördögöt most már ne fessük még egyszer a linköpingi tapétára.) S hogy miért kellett már akkor a totózóban szégyenkezve dúródni, amikor drága kislányom még éppen szavalt? Hát mert mire háromnegyed négy felé bölcsiben, illetve oviban én gyűjtöm be a gyerekeimet, akkor Magnyitogorszkban bizony már kint vannak a jégen Fegya, Grísa meg a többiek.
És mivel tegnap ideáls szerencsét hozó kabalának bizonyult az IKEA szék szerelés, ma újra vállaljuk két darab összeállítását, sőt, a második harmad utáni Metallurg Magnyitogorszk vezetés esetén akár az asztalnak is nekiesünk, így próbálván lágyítani a sors könyörtelen, szeszélyes szívét, az asszony meg hadd dicsérjen csak meg minket újkeletű szorgalmasságunkért, ügyességünkért, és neki nem kell tudnia, hogy itt valójában egy sajátos pogány áldozat bemutatása megy ám a tippmix csalfa, kőszívű istenének, kérem szépen. Úgyhogy hajrá, kohászok, Magnyitogorszkban, aztán csak meccs után tekerjétek ám le a vodka tetejéről a kupakot. Espoo Blues, kedvenceim vagytok, szurkolok nektek, rule, Suomi, rule the waves, vagy ice, de azt mondom, egyszer úgyis törik a korsó a kútra menet, hát akkor inkább legyen ez a meccs, ami váratlanul elúszik. Linköpingiek, a tabellát elnézve nektek úgyis mindegy, álljatok ki ificsapattal, hadd edződjenek a fiatalok, hadd szokták a nemzetközi mérkőzések légkörét. Pécsi kosaras csajok, tegyétek a szívetekre a kezeteket, ez a fellépés úgyis zakónak volt elkönyvelve, már a sorsolásnál. Ígérem, legközelebb itthon rátok teszek.
Úgyhogy pakkot, kosárlabdát elő, és hadd menjen.
U. I.: Pirulva írom ide, hogy megtettem még egy háromszáz forintos szelvényt, Észak-Írország - Magyarország barátságos, félidei hazai vezetés, végeredmény vendég győzelem. Elismerem: csak a gusztustalan és ellenállhatatlan huszonhatos szorzó vitt rá.

Utóirat:
Metallurg Magnyitogorszk - Karpat 3-1
Espoo Blues - Bern 2-1
Zürich Lions - Linköping 4-3
Valami spanyol - Pécs 83-60



1200 Ft befektetés, a nyerő szelvényen a nyereség 1250 forint. Legyen ez önmagában a tanulság.


Szólj hozzá!

Címkék: 5 reménykedő sóhaj még ha bűntudatos is

A bejegyzés trackback címe:

https://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu/api/trackback/id/tr85994806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása