HTML

kis magyar fociláz - tippmix sirámok

A létbizonytalanság hatására egy ifjú, egyébként lelkiismeretes apa izzadságosan azzal kísérletezik, hogy hogyan tudná becsületes módon, sportfogadásból eltartani drága családját.

8. sóhaj: malmozás a tippmix malomban, avagy egy tipp körbejárása

2009.03.10. 22:49 kismagyarfocilaz

Malmozás a tippmix malomban, nyolcadik sóhaj: A Galata vagy a Bicigli, avagy egy tipp körbejárása. (A többi jéghoki.) A SÓHAJ VÉGÉN A FEJLEMÉNYEK! MAJDHOGYNEM LIVE!



Mottó: Talán én is elfelejtem a sok-sok csalódást...
...Amit nékem te tudsz adni, ki nem mondható.(Illés)


Miután a mai szerény, hárommérkőzéses variáció hozta a kötelezőt, holnapra új kereseti forrás után nézünk. (A szokásos háromszor háromszáz forintból a szokásos módon a leggyengébb variáció: tehát nem a 2700, se nem az 1700, hanem az 1400 forintot hozó szelvény jött be. Persze nem panaszkodunk. Legalább bejött. Ehhez kellett mindenképpen a JYP és a Tappara hazai győzelme, - meg is lett, az előbbi tán hat-null, az utóbbi meg mégy-null arányban, ezért izgultunk annyit? -, aztán a Plzen-Ceske Budejocive meccsen – amely háromesélyre volt megjátszva - a sörösök hozták a kötelezőt. X-szel kaszáltunk volna kétezer-hetet.) Sajnos szomorú gyakorlat, hogy egy kilencszáz forintos tét után a mintegy ezerötszáz forintos nyereményt csak ritkán fektetjük az életszínvonal szerény mértékű javításába - sütnivaló kolbász vásárlása, zóna pacal a kis Homokban, vagy nyalóka a nagyobbik gyereknek, csoki a kisebbiknek meg apának – ehelyett a szebb jövőben reménykedve visszaforgatjuk a bizonytalanba. A bizonytalansági faktort csökkentendő azonban sürgős e-maillel fordultunk Isztambulban időző barátunkhoz. A segélykérés így szólt:

Dec. 11. 22 óra 24, e-mail Konstantinápolyba:

De miért nem fütyöl az isztambuli rab madár? (Habár igaz, rab madár ritkán fütyöl.)
Figyelj, holnap úgy néz ki, hogy a Galatára kell tennem. Idegenbe mennek, és nem tudom, hányadik a tabellán az a bizonyos Gercenbirgli, ahova utaznak, hogy mekkora helység az, meg hogy hány kilométerre van Isztambultól, illetve hogy ez a párosítás teszem azt bármiféle nemzetiségi ellentét által terhelt-e. No, a tabellát a Népsport honlapon talán meg tudom nézni, de a kilométer meg a nemzetiségi helyzet reggelig még érdekelne. (Tudod, ritkán szoktam idegenbeli győzelemre fogadni, tehát körbe kell járni a kérdést, alaposan meg kell rágni a problémát, analizálni a szituációt.)

Dec. 11. 22 óra 33-kor újabb e-mail Sztambulba:
Ajjaj.
A Népsport holnapján persze minek is lenne rajta a török tabella. De ez még hagyján. Az viszont egy másik honlapról kiderült, hogy a Gencerbicigli két hete idegenben 3-0-ra hülyére vert valami Hacettespor nevű brigádot, akit rá egy hétre a Galata otthon(!) csak 3-1-re tudott legyőzni. Ám ami még nyugtalanítóbb, (bár a három-null, három-egy viszonylat nyugtalanítási faktorát némileg tompítja), hogy mind a Gencerbirgli, mind a Hacette ankarai csapatok. Innentől kezdve nemzetiségi ellentét valószínűleg nem igazán játszik, (bár a franc tudja, miféle kerülete lehet az Ankarának), viszont a Budapest-vidék viszonylat annál inkább, és jelen esetben még azt se igazán bírom eldönteni, hogy most melyik a Budapest, és melyik a vidék. (Hogy ennek miért van jelentősége? Hát mert hogy kinek fütyöl a bíró, ha már egyszer úgyis szóba került a fütyörészés. Hiszen olaszoknál a Roma például automatikusan a vidék fachba van beosztva, náluk a főváros bizony Milánó meg Torinó, meg annak környéke, ennek eredményeként aztán egy igazán vehemens, a végletekig elkeseredett és elfogult déli olasz szurkoló szemében az Atalanta – Roma meccs is főváros-vidék összecsapás a javából, és ő faramuci módon az Atalantát tekinti fővárosnak!) No mindegy, a felfedezés enyhén szólva nyugtalanító. Lehet, hogy azt a szelvényt, amin ez kettesre van téve, holnap délelőtt át kell dolgozni, (bár a délelőttöt egyébként dolgozással kell tölteni), ami jelen esetben azt jelenti, hogy ezt a tuti tippet - megszűnvén tuti lenni - ki kell hagyni.
De miért nem jelentkezik az isztambuli fogoly? Bár mintha néhány napja tett volna néhány homályos utalást arra, hogy mennyire teli van már a hócipője - mit tudnak azok a hóról - a török népséggel, amely nem csak akkor nyújtja baksisért a markát, amikor olyan ősi időkbe visszanyúló termékekkel való kereskedésről van szó, mint a jatagán, a törökméz vagy a Pink Floyd lemez, - hogy egyéb ősi szolgáltatásokat és mesterségeket most a faliszőnyegre ne fessünk - hanem akkor sem átallja az ősi, már régóta antagonisztikusszámba menő szokásokat ápolni, amikor például számítástechnikai cikkekről, vagy számítástechnikai eszközök javításáról van szó. (Pedig tényleg, mit tudhatott arról Mohamed?) És valami olyat is írt a Török Bálint, hogy ő ezt már annyira unja, hogy eme, szerinte rablás feletti felháborodását nem átallja folyamatos, török fül számára érthetetlen gyaur káromkodás özönnel kifejezni. (Lehet, hogy épp itt a bökkenő. Micimackó jelentette ki, hogy a méhekkel sose lehet tudni, és ez az állítás bizony a törökökre is igaz lehet. Ősi tradíciók, ősi mesterségek, ősi szókincs, hm… Nem árt vigyázni azokkal a méhekkel.)
Aki esetleg elszörnyedt azon, hogy egyetlen tippen képesek vagyunk ennyit rágódni, azt botránkoztassuk tovább azzal, hogy ez ráadásul nem is a nap fővariációja, ez csak a gyengébbik, a háromszor kétszáz forintos variáció, (ebből már kiderül, igen: gyengének találtattunk, és az egész nyereményt újra kockára tesszük), amit voltaképpen csak azért játsszunk meg, mert nem akarjuk elhinni, hogy kőbe van vésve az, hogy egy tippmixelőnek egy nap csak az egyik variációja jöhet be, és ennek a trendnek az igaztalan voltál beigazoló ellenpróbájának a sikerére éppen holnap számítunk. Magyarán ezt a Vitkovice-Slavia Praha háromesély, Litvino-Karlovy Vary egyes és Gercenbirgli-Galatasaray kettes tippsort csak azért játszuk meg, hogy ha netán a sors ma érzi úgy, hogy adni szeretne, („nekem a kérés NEM szégyen”) akkor legyen lehetősége adni. Helyesbítek, csepegtetni. (Ez a csepegtetés annyit tesz, hogy a Litvino otthon, a Galata pedig idegenben már a huszadik percben hét-nullra vezet, a Vitkovice-Slavia Praha meg null-null lesz, így jár a teletext nézés a lehető legkevesebb stresszel. Nem mintha a stressz ellen lenne bármi kifogásunk, hiszen - a megélhetés javítása, mint cél mellett - éppen azért tippmixelünk, hogy az egész napos stressz után este sikerüljön otthon kikapcsolódni egy kis ráadás stresszel.)
A mai hangsúlyos, igazi vállalkozásunk (háromszor háromszázért) a Jokerit-Karpat, hazai egyessel (a Jokerit megbízható csapat, csak egyszer hagyott cserben, talán csak azért, hogy jelezze: az ördög nem alszik, máskor mindig számíthattam rájuk, olyankor mások szedtek rá, rútul), az Augsburg-Duisburg hazai fiksz egyessel (ez rázósnak tűnik), és a Düsseldorf-Krefeld háromeséllyel, ahol aztán kedvükre gyepálhatják egymást a legények, nekünk bármilyen kimenetel megfelel, de az optimális, anyagilag kézzel fogható nyereséggel kecsegtető kimenetel persze a döntetlen lenne.
Úgyhogy b----atok oda, Jokerit; Ausburg, mutassatok ajtót a Duisburgnak („Aus von Ausburg!”); Litvino, csehek vagytok, tehát – akár az egész cseh bajnokság – eredendően, megélhetési céllal (lásd Svejk) megbízhatatlanok, ezért csak annyit kérek, hogy csak most az egyszer; Galatasaray, ti pedig mutassátok meg, hogy Allah valóban akbár.

Fejlemények, majdhogynem live!:

A Jokerit elszállásával a nagyobbik variáció bukott. Utána írtam be az üzenőfalra a következő beismerést:
2008-12-12 18:24
Vincze Miklós: Litvinov-Kalrovy Vary, az első harmad után 0-3. Mondanám, hogy innen szép a győzelem, de hát ez a három-null még kézilabdában is sok. :-) (A mosolygó arcot kínomban nyomtam oda, annyira égtem.)

Ezután őszinte döbbenetemre a második harmadban a Litvinov 4-3ra fordított! Harmad végére négy-négy! Közben a Galata először gólt váltott, majd az első félidő végére 3-1-es előnyt szerzett. Ekkor jött a sztambuli segítség:




2008-12-12 20:10
Perlaki Miklós: Haftanın açılış maçında Ankara'da Gençlerbirliği'nin karşısına çıkan Galatasaray, yediği golden sonra sahada şov yaptı
Bár törökül egy kukkot sem tudok, azért ezt lefordítanám: Haftanin, az ankarai Genclerbirligi agilis csatára átcikázott a Galatasaray elmélázó védelmén, ám óriási gólhelyzetben a kapu mellé suhintotta a labdát.

És végül a szenzáció:
2008-12-12 20:28
Vincze Miklós: Agyam eldobom, a A Litvinov 5-4-re nyert. Ha a Galata a húsz percet még kihúzza a 3-1gyel, akkor a kis variáció bejött.

Kihúzta. A szerk.

Dec. 9-i beharangozó:Szerda, 16 óra, Gigászok háborúja, avagy a Nagy Ruszkíj Showdown: Metallurg Magnyitogorszk-Szalavat Julajev Ufa, BL elődöntő, ACT ONE!

Kikapott a Magnyitka, csendesek a Martin-kemencék
Dec. 10. este. Bár a tabellán elfoglalt helyezést, a bajnokságban szerzett pontszámot és az odds-okat tekintve is a Julajev Ufa tűnt esélyesebbnek a mérkőzés előtt, ettől függetlenül minket is meglepett, milyen szomorúan vettük tudomásul, hogy a Metallurg kikapott. Otrombaság lenne most poénkodni, élcelődni. A kohók hallgatnak.

December 8. Két sóhajtás közt

Hogy is mondta Wahorn András a Bizottság lemezen, valamelyik szám végén? „Gyerünk! Ne hagyd! … Hát ergyák vagytok.”
Hát, igen, ma délben - a múlt csütörtöki fogadkozás ellenére – nem lettünk ergyák, fél egyre - mivel az Omszk korán kezd - már el is készült mára két variáció. Egy háromszor háromszáz forintos, és egy háromszor kétszáz forintos. Mire a gyerekeket oviból, bölcsiből hazarendeztem, már ki is derült, hogy az első kör, a háromszor hármas bejött, ám annak a legkevesebbet fizető verziója. Ezen nem kesergünk, inkább elismerően nyugtázzuk, hogy hát igen, a Metallurg Magnyitogorszk az mégiscsak a Metallurg Magnyitogorszk(,6-1, nem kevesebb), emellett kalapot emelünk a Traktor Cseljabinszk gárdája előtt, amely nagy küzdelemben öt-négyre hozta a hazai meccsét, illetve egy kicsit sajnáljuk, hogy a Lokomotív Jaroszlav nem hozott el legalább, pontosabban legfeljebb egy pontot Omszkból. Naná, a döntetlen majd négyszeres szorzó lett volna, így viszont gyakorlatilag „csak” pénzünknél vagyunk, a nyertes szelvény ugyanis 1360 forintot hozott. S hogy miért vagyunk csak a pénzüknél? Hát mert a másik szelvénysor, amelyen szokástól eltérően öt meccset játszottunk meg, rajta a West Ham-Tottenham-et három esélyre, már este negyedhatra elment. Kínos meglepetés ez. A múlt hét óta tudjuk a belinkelt honlapról, hogy a Szalavat Julajev Ufa, amelynek megnevezése – mint megállapítottuk - egyszerre fenyegető is, ugyanakkor délibábosan, furcsán művészieskedően csalogató, könnyelműségre csábító is, egy költő nevét takarja. Hát sajnos az a helyzet, hogy ezen a hétfő délutánon a csapaton a költőkről közhelyként elterjedt bohém léhaság kerekedett felül, ennek következtében hiába zúgott a hajrá vidék, hajrá Baskírföld, elmulasztották lemosni a fővárosi alakulatot, a CSZKA Moszkvát, (vagy éppen hogy a gyakorlatias gondolkodás dominált, s a bólintás után jött az átutalás), s így az a szelvény, amelyen este nyolckor kezdődik az összes többi meccs, máris elment. Így hát ma estére vagy lőttek a csodavárásnak, vagy sürgősen cselekedni kell. Bár a cselekvésben némiképp akadályoztatva vagyunk, hiszen az asszony odavan a nagyobbikkal a zeneoviban, viszont ők fél hét tájban megjönnek, és ha addig kidolgozok valami vészforgatókönyvet - ami felettébb nehéz abban az esetben, amikor az itthon maradt hároméves elhagyja a Playmobil figura fogkrémes tubusát, ami körülbelül olyan pici, mint amekkora a gyanú volt bennünk délben, amikor behúztuk az Ufa neve mellé az egyest -, akkor még mindig el lehet rohanni remegve, mint egy alkoholista, feladni az új tutit. Vagy a sors akarta így, és sem Rostock, sem Vicenza nem hisz majd a könnyeknek?
Hogy is folytatta Wahorn: „Lemaradtatok egy jó kis szaxofonszólóról.” Nehogy má lemaradjunk.
Meglátjuk. Egyelőre időt kérünk. „Hé, spori! Timeout! Timeout!”

Jó egy órával később küzdelem lefújva, avagy: Üsse kő, legyen remi!
Áá. Már nem csak az eltűnt Playmobil fogpasztás tubus teszi lehetetlenné a felelősségteljes értelmiségi munkát, avagy az új tippsor kidolgozását, hanem a tény is, hogy közben bekaptuk a szombatról maradt ököruszályleves (marhafarok) végét, rá leküldtünk még egy kis hartai csípős kolbászt, arra meg régi, klasszikus Utasellátós mi a fenét (csokis vajas rúd? Valahol Debrecenben gyártják, ezek szerint rendületlenül), és ettől elkényelmesedtünk. Ráadásul az asszony is beállt a garázsba a kocsival, úgyhogy Tennyson után szabadon kijelenthetjük, hogy Hajós társak, nyugodjatok, nem tippelünk tovább. Meg amúgy is dolgozik bennem egy sanda érzés, hogy mivel amiatt a bizonyos 1360 forintos nyeremény miatt már nem jelenthetem ki a Fan Fan után, szintén szabadon, hogy "Hé, várj, én kimaradtam a tippelésből", így anyagi helyzetünk javítása szemszögéből a napot fájó szívvel bár, de nyilvánítsuk befejezetté.


Dec. 5. Írás az ihletett honlapon!
http://jegkorong.blog.hu/2008/03/07/ki_a_csoda_az_a_szalavat_julajev

Dec. 3.A feleségem nem is ért hozzá, meg nem is érdekli az egész, de amikor megmutattam neki, hogy a Bwin-en hogy mozognak fel- illetve lefelé az oddsok a meccs vége felé, akkor még ő is azt mondta, hogy ott, amikor a Nijmegen az utolsó öt percben fordít 2-1-re a Szpartak Moszkva ellen, idegenben, ott valami nagyon nem kóser.

Dec. 2. Ha valaki Linköpingben jár, a nevemben nyugodtan köpje le a város határát jelző táblát. Tudni fogja, hogy miért kapta.



 

Szólj hozzá!

Címkék: 8 sohaj malmozas a tippmix malomban avagy egy tipp korbejarasa

A bejegyzés trackback címe:

https://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu/api/trackback/id/tr17994814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása