HTML

kis magyar fociláz - tippmix sirámok

A létbizonytalanság hatására egy ifjú, egyébként lelkiismeretes apa izzadságosan azzal kísérletezik, hogy hogyan tudná becsületes módon, sportfogadásból eltartani drága családját.

Megjöttek a kazanyi faszagyerekek

2009.11.04. 13:43 kismagyarfocilaz

November 4. Állapotjelentés, azaz megjöttek a kazanyi faszagyerekek

Mottó: "Ülök egy rózsaszínű kádban"

1. A tippelő munkához lát, lássa a medvét!
A napi munka (tippelendő meccsek kiválogatása) során a BL meccseket is górcső alá vettük, noha már több soron megfogadtuk, hogy sem BL, sem Európa Liga mérkőzésekre nem fogadunk. (Egyre erősödik ugyanis a benyomás, hogy a nemzetközi kupaporondon jóval több a váratlan, kiszámíthatatlan eredmény, mint egy ország hazai pontvadászatában. Tudományos adatokkal ezt alátámasztani nem tudjuk, ez pusztán lassan rögeszmévé fajuló impresszió.) Bár a Kazany-Barcelonát előre kizártuk a tippelendők sorából, azért természetesen ennek az összecsapásnak a beharangozóját is elolvastuk, s érdemes volt, mert hogy mit nyilatkozott az orosz bombagól szerzője, Alekszandr Rjazanvev 23 éves középpályás, azt hangsúlyozandó, hogy tisztában vannak azzal, hogy a két héttel ezelőtti bravúrt el kell felejteni? Íme:
„Most is olyan lelkiállapotban készülünk a Barcelona ellen, mint két hete a meccs előtt, s nem olyanban, amilyenben utána voltunk.”

2. Szája mosolyra húzódik, lelki szömei aktiválódnak
Hát igen, itt automatikusan elszalad a tippelő fantáziája, különösen mivel ő még látott 1990 előtt félrecsapott tányérsapkás orosz tisztet. (Közlegényt legfeljebb gyakorlóban, kimaradásra a Vörös Hadsereg sorkatonái a „baráti” országokban ugyanis tudtommal nemigen jártak.) Úgyhogy következzék itt a tipp, ami ezúttal nem a mai meccs eredményére vonatkozik, hanem hogy milyen állapotban lehettek a fiúk (gyétyí?) a barcelona-i győzelem után.

3. Mit lát lelki szömeivel?
Szerény véleményem szerint a Rubin Kazany esetleges idegenlégiósai közül azok voltak a szerencsésebbek, akik a reptérig húzták, és csak ott dobták el a rókabőrt, hogy aztán élő tőkehúsként taxik szállítsák őket kazanyi (luxus)lakásaikba. (Dámoj, dámoj, dáváj, dáváj, motyogja/mormogja a szentem.) A keményebb fából faragott hazaiak először is nyilván még menet közben ürítették a repülőgép teljes vodka készletét, amikor az kifogyott, bizonyára ráfanyalodtak mindenféle csicsás whisky-kre meg konyakokra, majd már a reptéren vásárolták az üveg vodkákat, de úgy, ahogy magyar átlagpolgár, még a felívelő állapotban non-stop üzletben sört; s a társaság egyik része nyilván első osztályú bárokban, a másik része pedig valami tőről metszett kazanyi piacon ruszlizva fejezte be az egy, de nem kizárt, hogy két napig tartó éjszakát.
(Még az sem kizárt, hogy akadt, amelyik ült egy rózsaszínű kádban, elcserélt Barcelona mezben, szédülő fején egy csákó, nem tudja, mindez mire jó.)

4. Jövőbe is lát
Nem gondolnám, hogy a Kazany képes lenne újra legyőzni Európa* kedvencét, de abban szinte biztos vagyok, hogy a meccs utáni levezetés hasonlítani fog a két héttel ezelőttihez. Ha kettes, azért, ha egyes, azért, ha iksz, azért.

*Európa :=többség, mínusz Real szurkolók és én. Ez van, nem szeretem a sztárcsapatokat.

Végül amúgy két szelvényre mégiscsak vetemedtünk, csak hogy érdekes legyen az este:
1. Lyon – Liverpool 2, D. Kijev - Inter 2
2. Standard Liege – Olimpiakosz X, West Ham – Aston Villa X

Szólj hozzá!

Címkék: megjottek a kazanyi faszagyerekek

A bejegyzés trackback címe:

https://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu/api/trackback/id/tr1001498272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása