HTML

kis magyar fociláz - tippmix sirámok

A létbizonytalanság hatására egy ifjú, egyébként lelkiismeretes apa izzadságosan azzal kísérletezik, hogy hogyan tudná becsületes módon, sportfogadásból eltartani drága családját.

A Nagy Élő Közvetítés 4. Maga a közvetítés

2009.11.22. 21:38 kismagyarfocilaz

Galatasaray-Manisaspor

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS 1-1

21:06 Norbi
Remek meccs volt. Soha rosszabbat. Az 2. félidő közepe táján volt egy kisebb visszaesés, amelyet kihaszáltak a vendégek és rendre jó támadásokat vezetve beérett a kitartó játékuk. A fordulóban meglepetés született. Manisaspor Isztambulból elvitt egy pontot.
(Ebbe a véleménybe csak annyit kontárkodnék bele, hogy az első mondat úgy talán jobban hangzik, hogy "remek meccset láttunk". :)

Kiváló végszó. Csak annyival tudom kiegészíteni, hogy alig várom a kiküldött tudósító - reméljük, mindenre kiterjedő - beszámolóját.

20:59 Norbi
Meglepetés vagy reális eredmény született? Aki nem látta a mérkőzést, azt mondja, hogy véletlen szerencse. Nem, a vendégek egy nagyon tudatos, jól felépített taktikával megérdemelten szerezték meg az 1 pontot.

97. És vége. 1-1.

Bizony. Már Fenyő Miki után éneklik, szabadon: "Megy a kasza, nem mentek haza."

96. Norbi
Fütty a stadionban. Egy megnyerhető meccset vesztett el a Galata. Az egy pont most nem pont, negyon kellene a 3 pont, merkülönben leszakada az elbojtól. Na, most egy lövés, de a kapus véd.

93. Bizony. A következő szögletnél már alighanem Franco is feljön. Ha lesz még szöglet egyáltalán, mert egy vendégjátékos fekszik a füvön, nyilván az idővel játszik, jól teszi.

93. Norbi
Mindjárt vége, 11-en támadnak a hazaiak, a vendégek foggal-körömmel védekeznek.

91. Hát igen. Miért nem tudtak így menni a hetvenötödik perc táján? Veszélyes szöglet! Fejes! Avcibay ujjheggyel tolta a léc fölé. Újabb szöglet.

89. Nem csoda, hogy most újra beleerősítenek, mert ezzel az ötös szorzós iksszel a gyanúnak egy UFO méretű árnyéka jelenik meg a Galatasaray stadionja fölött is. Közben Ayhan félmagas bombája! Centiméterekkel mellé.

86. Norbi
5 perc van még hátra...az események újra felpörögnek. A hazaiak ostromolnak, mikor mikor Atatürk harcba küldte honfitársait az antant ellen...

86. Hát igen. Úgy tűnik, hogy a hazaiak ráfizetnek a nagyképűsködésre.

85. Norbi
A vendég lelkesedés...nézzék csak Simpson mmilyen ügyes szemfüles gólt szerzett. ...most beérett, nem adták fel egy percre sem, ügyes taktikával kontrára játszottak, és megvan az eredménye

82. Góóól! Hideg zuhany! 1-1!
A védők gyűrűjében birkozó Simpson-nak valahogy sikerült Isaac elé tennie a labdát, ő pedig közelről a hálóba bombázott!


78. Norbi
Az utolsó negyedórában vagyunk. Úgy érzékelem, hogy.... azta, de csúnya becsúszás volt, Kewellnek ez bizonyosan fáj. Lehet le is kell cserélni. Halgasság csak, hogy fütyül a hazai közönség. Most nem lennék a vendég szurkolók helyében. Igen, csere lesz.

77. Újabb rossz indítás. Kíváncsi vagyok, milyen cserékkel él a hazai tréner.

76. Hűha. A mesét halasztani kellett, mert kiderült, hogy a kislányomnak van még egy matek leckéje, amit elfelejtett. Mondjuk a matek leckével még a Galata is adós. Rendkívül kényelmes tempóban adogatnak, és jóllehet a vendégek Franco kapujára még mindig nem jelentettek veszélyt, erre az eredménytartásra frankón rá lehet fizetni. Kérdezzék csak meg a Juventust.

74. Norbi
Úgy néz ki, hogy tartja magát az esélyesebb. A mérkőzésen enyhe fölénnyel játszó hazaiak, de magabiztos védelem mellett karnyújtásnyira vannak a 3 ponttól.

67. Hűha. A pályán ápolás, nekem meg el kell ugranom mesét mondani a kislányoknak! Két perc, és itt vagyok!

65. Bevallom, én olyat játszok, hogy az egyik szelvényen sima hazai győzelem kéne, a másikon viszont legalább két gólos. Így kellően motivált vagyok a hazaiak mellett, és éppen ezért dühít, hogy a hazai középpályás már megint úgy indította a nagy semmit, hogy nem nézett fel. Ejnye, uraim!!! Effendi!

65. Norbi
a tippmix elsőfélideje elment de még a hazai meg lehet

64. Ezekben a percekben kimondottan ellaposodott a játék. Úgyhogy van időnk azon morfondírozni, hogy az Isztambuli Krónikás nem pont akkor állt sorban sörért, amikor az eddigi egyetlen gól megszületett.

62. perc. A cserék melegítenek itt is, ott is. Alighanem hamarosan megkezdődik a keringő.

59. Egy távoli, Keles próbálkozás, jócskán mellé. A vendégek mintha tartanának a hazai védelemtől. Keveset próbálkoznak a szélen, így jobb híján távoli lövésekkel operálnak, csakhogy kiszorított helyzetből, így komoly veszélyt nem jelentenek Avcibay kapujára.

56. Kewell hozhatta volna helyzetbe Nondát, ám beadás helyett belebonyolódott a cselekbe, és a vendégvédelem tisztázott.

54. Unalmas mezőnyjáték. A hazaiak kényelmesre vették a tempót, pedig erre nagyon rá lehet ám faragni.

49. Már újra talpon volt a stadion, ám Nonda fejese centiméterekkel a felső léc fölött hagyta el a játékteret.

47. Güven távoli lövése nem okozott nehézséget Franconak. A hazai hálóőrnek először volt dolga a mérkőzésen.

46. Megkezdődött a második félidő.

Az első félidő azt hozta, ami várható volt. Erőteljes Galatasaray rohamok, és főként a védekezésre koncentráló Manisaspor. A szünetben a vendégek trénere nyilván megpróbál lelket önteni csapatába. Arra számítok, hogy a félidő első felében igyekeznek nem bekapni a második gólt, aztán a hetvenedik perc után cserékkel frissíteni, és megpróbálni egyenlíteni.


Vége az első félidőnek.
45. A hazai csapat a vezető gól után visszavett a tempóból. Pedig nem ártott volna a vendégek zavarát kihasználva még egy góllal megnyugtatni a hazai szurkolókat, no meg a több ezer kilométerre Isztambultól tippmix bilétákat a zsebükben szorongatókat.

43. perc. Nehéz szavakat találni. Ezt majd az isztambuli krónikásra bízzuk. Egy biztos: a hangulat, ha lehetséges ez egyáltalán, fokozódik.

38. És gól!! 1-0. Felrobbant a stadion.
Kewell! Hát persze! Ki más! Váratlan szöktetést kapott, sikerült a védők mögé kerülnie, lesről szó sincs, hiszen remek ütemben lépett ki, és ballal a jobb alsó sarokba helyezett.


36. perc. Akhan bombáját csak nagy üggyel-bajjal hárította Avcibay.

34. Ez szemmel láthatóan felrázta a hazai csapatot. Újra igyekeznek nyomás alá helyezni a Manisaspor-t, de egyelőre nem igazán sikerül megbontani a vendég reteszt. Túl kevés a kombinatív játék, túl sok a könnyen eladott labda.

32. Simpson elől Gökhan az utolsó pillanatban mentett. Ha nem pöcköli el a labdát, a vendég támadó ajtó-ablak helyzetben vezethette volna rá Franco-ra a labdát. Komoly figyelmeztető jel a hazaiaknak.

29. perc. A vendégek ügyesen szűkítik a területet. Látszik, hogy felkészültek a hazaiak támadójátékosaiból. Kewell-t szinte levették a pályáról. Egyre többször merészkednek át a félpályán.

24 Norbi
úhh..ezt megúszta a Manisaspor. Az események felpörögtek. A játék képe alapján eddig minden lehet. Lehet tényleg nyögvenyelős lesz az a hazai győzelem?!

Határozottan csökkent a nyomás, a vendégek néha tetszetős passzokkal hozzák fel a labdát. Veszélyt egyelőre nem jelentenek a hazai kapura, de szemmel láthatóan magabiztosabbak.

20. Norbi
Még a kis csapat tartja magát. Látható, hogy a vendégek a kispadon körmüket rágják az izgalomtól, nagyon kell a bravúr nekik. Lehet abban bíznak, hogy a bundabotrány megzavathatja az nagymúltú ellenfelet. És jaj...egy jó llövés közben a vendégek részérő

17. Huh, te jó ég, hirtelen micsoda tűzijáték alakult ki a Manisa kapuja előtt. Egy huszonöt méteres, kemény lövés kijött Avcibay-ról, a portás az ismétlést is csak kiütni tudta, Kewell azonnal ott termett, rárontott két vendégvédő is, végül elestek mind a hárman, a labda pedig az alapvonalon kigurult. A játékvezető kirúgást ítélt, a közönség viszont felhábodorottan őrjöng. Lassítás híján nem tudjuk, mi történhetett.

15. perc. A kritikus első negyedórát kihúzta a Manisaspor. A félpályán voltaképpen csak egyszer merészkedtek át, ám akkor Isaac elől a hazai védelem játszi könnyedséggel tisztázott.

Egyszer, még 1982-ben egy szurkoló a tizenhetedik perc táján volt olyan meggondolatlan, és ébresztőt kiáltott, a kialakult lincshangulatban a bajuszát ott helyben levágták, majd nem hivatalosan a világ összes iszlám országából kitiltották, a szerencsétlen tíz év után talált állást, álnéven: azóta Nepálban síliftkezelő.

Az a szerencse, hogy a közönség természetesen a csapat mellett áll, magyar bajnokikhoz szokott fül tulajdonosa beleborzong, hogy micsoda hangorkánt képes csapni az isztambuli ezerfejű szultán.

10. Lelki szemeimmel látom, ahogy a harmadik, újfent veszélytelen hazai szöglet a hosszú sarok mellett elhagyja a pályát. Nagyobb volt a füstje, mint a lángja.

5. perc. Egyelőre meddő a fölény. Látszik, hogy a hazaiak mielőbb szeretnék megtörni a vendégek ellenállását, de egyelőre nem találják a rést. A vendégjátékosok falfehéren kezdték a meccset, viszont azóta csúszva-mászva őrzik az eredményt, aki időt nyer, életet nyer. A hazaiak pedig egyebek mellett azért is iparkodnak, mert a félhold mellett a bundagyanú árnyéka is rávetül a városra. Volt egy két fura döntetlenje már a Galatának. A bundabotrányban a Fenert már nevesítették is, ezen a Galata szurkolók természetesen nagy kárörömmel hahotáztak, már számolgatták, mekkora pontlevonásokat foganatosítanak a Fenerbahcénél, ám a józanabbja azért óvatosan dünnyögött a bajusza alatt: Na, várjuk ki a végét.

3. perc. Egy váratlan lövés negyvenről, a közönség: hú! az üvöltésbe beleremegett a lelátó, pedig a labda jó egy méterrel mellé ment.

2. perc. Norbi
Na, ez első szögletet megúszta a Manisaspor. Nem lesz könnyű...

1. perc. És elkezdődött! A hazaiak a hagyományos sárga, bordó szerelésben, a vendégek fehérben.

Igen, a szívem nekem is értük vérzik, de sajnos nagyon kell a hazai győzelem.

18:56 Norbi
Áhhh..és nézd csak ott vannak a vendég szurkerek...jól kb. 400-an? Megvannak illetődve, hát igen ez azért mégiscsak mintegy 60ezer néző
VM
Igen, Norbinak máris ajánlunk egy cikket egy blogon, amit az Isztambuli Krónikás fedezett föl: http://nst.blog.hu/2009/11/02/a_dzsami_kutyaja
18:54 Norbi
Őrület, hogy milyen hangorkán van. B.szki ezek a törökök állatok.
17:57 Norbi
Akkor lassan kezdődik. Én teszek 200-at arra, hogy a félidőben még x lesz. A vége hazai - realitás ezt mondatja, de a kisebbnek szurkolok. Tehát: félidő x (200ft), vége h (300ft).

Szólj hozzá!

Címkék: a nagy elo kozvetites 4 maga a kozvetites

A bejegyzés trackback címe:

https://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu/api/trackback/id/tr161544826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása