HTML

kis magyar fociláz - tippmix sirámok

A létbizonytalanság hatására egy ifjú, egyébként lelkiismeretes apa izzadságosan azzal kísérletezik, hogy hogyan tudná becsületes módon, sportfogadásból eltartani drága családját.

16. sóhaj, plusz két jelenet egy botcsinláta szerencsejátékos életéből

2009.03.10. 22:57 kismagyarfocilaz

Március 6. Szeszszagú sóhaj: Egy nehéz éjszaka másnapja.

Péntek este whiskey kóstolásra voltam hivatalos. Ez nem tréfa és nem túlzás. Tizenvalahányféle ír whisky-t sorakoztattunk fel az asztalon, mindegyik mellett kóstolópohárral, mind egyetlen járásból származott, mind privát gyártmány, saját recept alapján. Ennek estünk neki négyen, két angol (Kent megye), egy amerikai (St. Louis, Missouri) szerénységem (Kiskunság), szimpatikusan régimódias körítésben: cigi-, pipa-, szivarfüstben. Így aztán nem is volt időm tippjeim sorsa felett aggódni. (Értsd: nem volt lehetőségem sem a teletexten, sem a neten követni. Aki eddig nem ismeri, ne tudja meg, milyen érzés az, amikor már minden szépen megvan, és bár a Servette-Kloten meccsből van még hátra öt perc, de a Kloten 5-3-ra vezet, úgyhogy már minden rendben. És akkor a Servette kiegyenlít 5-5-re, gólok az 59. és a 60. percben.) Lehet, hogy ez a kabala? Először ugyanis bejött két péntek esti tippsor:

Zlin-Sparta Praha 1, x, 2 ((kettes lett)
Galatasaray- Bursaspor 1
Strasbourg - Clermont Foot 1

illetve:
Karlovy Vary-Litvinov 1
Buffalo-Phoenix 1
St. Pauli-Rostock 1.



 

Március 9. Két apró jelenet egy pitiáner, botcsinálta szerencsejátékos életéből

1. Gyanútlan ártatlanság, oh!
Délután oviban, bölcsiben szedem össze a családot, közben a Slágerrádión beszól valamelyik okos, hogy kitartás, mindjárt vége a hétfőnek. Felsóhajtottam, ó, eszem azt az ártatlan, romlatlan, felhőtlen fejedet, mit tudsz te arról. A nap civil munkával töltött része valóban lezárult, (lásd még: Omega: A könyvelő álma), de a második műszak még csak egy óra múlva kezdődik, amikor Kassán kikorcsolyázik a jégre a Kosice és a Banska Bistryca (Besztercebánya) csapata, hogy aztán a felfokozott, kapzsi nyereségvágyban töltött, hektikus időszak után a nap valamikor féltizenegy tájban csituljon el immáron ténylegesen, amikor Avellino-ban lefújják a ma megrendezésre kerülő olasz B ligás meccset, ahol a sereghajtó reményeink szerint a csapat mellett kitartó hazai közönség vastapsára, boldogan térhet be az öltözőbe, miután begyűjtötték a három pontot a Mantova ellen. (És közben persze negyedórával korábban Angers-ban két elégedetlen gárda vonult le bosszankodva a pályáról, miután mind a hazaiak, mind a Lens úgy érezte, nyerhető lett volna a meccs.)

2.Hát ezért csináljuk! Hát csinálnánk mi másért?
És tessék, tíz óra tájban az ugrálás! A feleségem meg is kérdezte, hogy mit ugrálok a komputer előtt. Boldogan mutattam neki a szelvényt, s bizonygattam igazamat, hogy itt bizony nem másról, mint a család anyagi helyzetének bármily szerény mértékű, de mégiscsak javításáról van szó, hiszen a hat darab kétszáz forintos szelvényből az ötödik végre gyümölcsözött, miután az Augsburg és a Wolfsburg a rendes játékidőben nem bírt egymással. S lám, a feleségem - bár ez nem újdonság - intelligens asszony, ugyanis nem tette fel a kérdést, hogy ez szép, de akkor a másik öt szelvényt mi a fenének fizettem be. (Nem kérdezett ő ilyet. Ilyet én szoktam saját magamtól kérdezni, de aztán lemondóan legyintek és sóhajtok.)

No, tehát:
Tappara-Assat H, 1,78 eredmény: 7-2
Augsburg-Wolfsburg D 4,00 eredmény: 3-3
Slavia Praha-Ostrava (ez foci) H, 1,58. eredmény: 1-0
200 ft szor 11,24960=2250

Konklúzió:
Angers-Lens 2-2, Avellino-Mantova 1-1. Na, teccik látni, most van vége a hétfőnek, igen tisztelt Slágerrádiós bemondó úr.


 Ez a másnaposság (nem a whisky-től volt, dehogy. De hajnali egy óra után meg kellett ám keresni még a söröző cimborákat is) ellenére is természetesen rendkívüli örömmel töltött el. Mit örömmel. Egyfajta leírhatatlan nyugalom, kellemetességérzés, igen, megnyugvás lett rajtam úrrá. Utána (az egészségi állapot miatt is) egész nap az ágyból, teletexten követtem annak a tippsoromnak a sorsát, ami azt vitatott szolgálni, hogy a tévés KTE meccset a maximálisnál is nagyobb izgalommal, sőt, anyagi érdekeltséggel tudjam követni. (Nem mintha itt fokozni kéne az izgalomfaktort.) A lényeg, hogy csináltam egy olyan tippsort, aminek minden elemét szombaton játsszák le, és kedvező kimenetel esetén vasárnap már csak annyi lenne a kérdés, hogy mennyit nyerünk. Én nem állítom, hogy nem sunyin biztonsági eredményekre próbáltam rámenni, de aki nem tudja, hogy bukott már el 1.05-ös szorzójú tipp is, az még nem mixezett. (És boldog ember.)
Hát, íme, a tippek, mögöttük a végkifejlettel:

Tököl-FTC 2, (0-7)
Bayern-Hannover 1, (4-1)
Real Madrid-Juventude 1, (100-88)
Barcelona-Athletic Bilbao 1, (2-0)
és végül, ez lesz ma:
Győr-KTE 1, x, 2!!!! Azaz mindenképpen nyerünk. KTE vereséggel ezrest, iksszel vagy győzelemmel kettőt.


 

Szólj hozzá!

Címkék: két jelenet egy botcsinálta szerencsejátékos életéből

A bejegyzés trackback címe:

https://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu/api/trackback/id/tr96994842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása